Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging.

Intermediair vanuit Jongerenwerk Krimpenerwaard:

Andre Kuipers

 • 06-25 17 96 89
 • andrekuipers@stjjmh.nl

De spelregels Jeugdsportfonds Krimpenerwaard

 1. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar en ingeschreven in de gemeente Krimpenerwaard.
 2. Het inkomen van de ouders is niet hoger dan 110% van het sociaal minimum.
 3. Een intermediair doet de aanvraag via de website www.allekinderendoenmee.nl, niet de ouder(s) zelf.
 4. De intermediair dient de aanvraag te motiveren door middel van het geven van korte informatie over de financiële situatie van de ouder(s) en/of verzorger(s). Zonder financiële motivatie wordt de aanvraag niet behandeld.
 5. De bijdrage voor sport is maximaal € 225,00 per twaalf maanden inclusief eventuele attributen en/of kleding. Er wordt niet betaald in gedeelten.
 6. Alleen door NOC*NSF erkende sporten vallen onder de vergoeding vanuit het Jeugdsportfonds, met als uitzondering zwemles en fitness. Zij mogen ook via het Jeugdsportfonds worden aangevraagd.
 7. Het geld wordt rechtstreeks, na ontvangst van de factuur, aan de aanbieder betaald. Dus niet aan jeugdigen of aan de ouder(s).
 8. Indien de maximale € 225,00 niet wordt besteed aan contributie, mag er voor maximaal € 100,00 een waardebon voor sportkleding en/of sportattributen worden aangevraagd.
 9. Bijdragen voor kleding en andere attributen worden na ontvangst van de factuur binnen 3 weken overgemaakt naar de winkel of de aanbieder.
 10. Voor kinderen vanaf 5 jaar kan er voor zwemles € 450,00 worden aangevraagd voor 2 jaar inclusief een diploma A-garantie. Hiervoor moet er gezwommen worden bij Zwembad De Hofstee. Er kan dan 2 jaar geen andere aanvraag worden ingediend.
 11. Voor ieder kind uit een gezin kan een aanvraag worden ingediend.
 12. Na twaalf maanden kan er opnieuw een aanvraag worden gedaan indien de financiële omstandigheden van de ouders en/of verzorgers dit noodzakelijk maakt.
 13. De aanvraag wordt binnen 3 weken in behandeling genomen.
 14. De aanvraag wordt niet met terugwerkende kracht goedgekeurd. De startdatum mag niet in het verleden liggen. Reeds betaalde contributie wordt niet vergoed.
 15. Aanvragen worden niet langer dan 3 maanden op de wachtlijst geplaatst. Een aanvraag te vroeg in de tijd indienen heeft geen zin.
Sluit Menu