Eenzaamheid is toch alleen iets voor ouderen?

Uuuuhm, nou nee! Uit onderzoek blijkt dat 3 tot 10% van de jongeren zich (bijna) altijd eenzaam voelt. En daar zit nog en grote groep jongeren onder die zich af en toe eenzaam of alleen voelt.

Maar jij zit toch op school en op een sport, hoe kan jij je dan eenzaam voelen?

Het klopt niet dat als je maar genoeg mensen om je heen hebt je jezelf niet eenzaam kan voelen. Jongeren hebben namelijk vaak last van sociale eenzaamheid. Dat betekend dat je terwijl je wel mensen om je heen hebt en spreekt je (vaak) niet het idee hebt dat je echt contact maakt met anderen. Zo kan het bijvoorbeeld dat je niet het idee hebt dat je echt contact maakt met leeftijdsgenoten, of dat anderen je niet begrijpen en je niet het idee hebt dat je goed met iemand kan praten. Buiten deze groep jongeren om zijn er ook jongeren die last hebben van fysieke eenzaamheid, dat betekend dat weinig met anderen om je heen hebt in je leven.

Voel jij je wel eens eenzaam? Wat nu?

Iedereen voelt zich wel eens alleen en dat hoeft niet meteen heel erg te zijn. Maar als jij het idee hebt dat je er wel vaker dan “af en toe” last van hebt dan is het misschien goed om het hier eens met iemand over te hebben. Iemand die jij vertrouwd en die met je mee kan denken, bijvoorbeeld je ouders, die ene vriend(in), je favoriete leraar of het jongerenwerker (wij dus :)! Maar je kan ook anoniem contact opnemen met anderen als je dat fijner vindt, dan kan je bijvoorbeeld via de telefoon, chat of het forum van de kindertelefoon.

Ook zijn er verschillende mogelijkheden om met andere jongeren in contact te komen of nieuwe vrienden te maken. Zo kan je bij het jongerenwerk, op verschillende plekken in de Krimpenerwaard, wekelijks terecht voor verschillende activiteiten . Dit is wat we waar doen. Ook kan je jezelf aanmelden bij JOIN US, een stichting die juist activiteiten opzet samen met andere jongeren die zich wel eens eenzaam voelen. Voor meer informatie of om jezelf aan te melden (meldknop) kan je op de sites van JOIN US terecht. Je kan ook altijd contact opnemen met één van de jongerenwerkers in de Krimpenerwaard. Wij ondersteunen jongeren zonder dat je ergens aan vast zit of iets moet. Gewoon een keer met iemand praten of meer informatie over de activiteiten die wij organiseren? Laat het ons gewoon weten, onze contactgegevens staan op de contact pagina.

Sluit Menu